Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Wie is Mview+?


Blog, 30 mei 2022

De markt verandert en wij veranderen mee. In 2020 is Mview+ gedetacheerd van zusteronderneming Metaglas. De jarenlange kennis, kunde en ervaring is bewaard gebleven maar in een nieuw jasje gestoken: de plus. Onze producten zijn Nederlands fabricaat en kenmerken zich door de minimalistische onderdelen, strak design en maximale transparantie.

Wat is het verschil tussen Mview+ en Metaglas?

Glas is een veelzijdig en een pracht materiaal waarmee we zowel bij Mview+ als Metaglas mee werken. Ik hoor je denken: wat is dan het verschil tussen beide bedrijven? Waar Metaglas zich richt op het produceren en ontwikkelen van slank geprofileerde geïsoleerde aluminium ramen en deuren, is Mview+ de specialist op het gebied van ongeïsoleerde hardglazen glasoplossingen. De splitsing van beide bedrijven zorgt ervoor dat zij zich kunnen specialiseren op diverse markten en zich dagelijks kunnen bezighouden met hun expertise.

Waarvoor kan ik terecht bij Mview+?

Mview+ is sinds 2020 de specialist in hoofdzakelijk ongeïsoleerde glasoplossingen. Mview+ richt zich met haar productrange, die voornamelijk bestaat uit glas, op het verbeteren en optimaliseren van het binnenklimaat voor zowel nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. Het doel is altijd hetzelfde: het realiseren van optimaal woon- en werkcomfort. De diensten van Mview+ kunnen worden onderverdeeld in drie pijlers:

  1. (Na)isolatie
  2. Geluidsbeheersing
  3. Lichttoetreding

 

(Na)isolatie door middel van Metaplus achter- of voorzetramen

Met onze Metaplus achterzetramen bieden we bij Mview+ dé oplossing voor het (na) isoleren van een monumentaal pand, kantoorpand of zelfs moderne gebouwen. Kou en tocht behoren hiermee tot het verleden. Het voordeel is dat met deze oplossing er niks veranderd aan het karakteristieke gevelbeeld, het energieverbruik daalt en het woon- en werkplezier verbetert! Daarnaast zorgen de achterzetramen ook voor geluidsisolatie. Tot slot, ook niet geheel onbelangrijk, alle achterzetramen kunnen open voor reiniging en onderhoud aan originele ramen.

Zijn voor- en achterzetramen onopvallend?
Bij Mview+ plaatsen wij de achterzetramen aan de binnenzijde van het originele raam. Op deze manier zijn de achterzetramen vanaf de buitenkant niet zichtbaar waardoor de gevel volledig authentiek blijft. Nu is waarschijnlijk je volgende vraag: zijn deze ramen dan vanaf de binnenkant zichtbaar? Ook hier hebben we bij Mview+ aan gedacht! Om de ramen ook aan de binnenzijde zo onopvallend mogelijk te maken zijn ze volledig van glas (zonder profiel) en worden de scharnieren rechtstreeks aan het glas bevestigd. Zelfs de geïsoleerde, inbraakwerende en brandvertragende varianten van de achterzetramen zijn uiterst slank geprofileerd.

Zorgen voor- en achterzetramen voor energiebesparing?
Door het plaatsen van Metaplus achterzetramen behoren kou en tocht problemen door kieren in bestaande kozijnen volledig tot het verleden. Door optimale isolatie ontstaat er een aangenaam binnenklimaat waardoor het energieverbruik daalt.

Dragen voor- en achterzetramen bij aan de veiligheid?
Achterzetramen dragen niet alleen bij aan de isolatie, maar kunnen ook worden ingezet voor extra veiligheid. De ramen kunnen inbraakpogingen, brand of zelfs inslag van kogels weren. De achterzetramen van Mview+ fungeren als tweede barrière en dragen zo bij aan de veiligheid van de ruimte. Protect glazen voorzetramen en achterzetramen zijn als enige in Nederland getest en goedgekeurd met inbraakwerendheidsklasse 3. Lees meer over onze Protect glazen.

Energiebesparing door de balkonbeglazing van Mview+
M-view balkonbeglazing is speciaal ontwikkeld om het balkon te beschermen tegen wind, kou en neerslag waardoor bij slecht weer de buitenruimte ook kan worden gebruikt. Balkonbeglazing geeft op een eenvoudige manier een comfortabele, extra leefruimte zonder deze definitief af te sluiten. Want bij mooi weer kan de beglazing namelijk helemaal open! Tot slot zorgt balkonbeglazing voor een verlaging tot 23% in het energieverbruik.

Geluidsisolatie en -absorptie met SilentAir

Laten we eerst definiëren wat SilentAir precies inhoudt. SilentAir gevel- en geluidsschermen zijn speciaal ontwikkeld voor het verminderen van geluidsbelasting op de gevel bij transformatieprojecten. Dit is onder te verdelen in twee programma’s:

Geluidsisolatie door middel van gevelschermen
De SilentAir gevelschermoplossing wordt vóór de ramen geplaatst waardoor er kan worden geventileerd, gespuid en het geluid wordt gereduceerd. Op deze manier kan de geluidsbelasting verminderen tot wel 16 dB zonder de gevel volledig af te sluiten.

Geluidsisolatie door middel van geluidsschermen
Hieronder vallen geluidsabsorberende of geluidswerende geluidsschermen speciaal voor infraprojecten zoals langs snelwegen en het spoor. De transparantie waar onze producten om bekend staan wordt ook hier doorgevoerd.

Hoe kan Mview+ bijdragen aan lichttoetreding?

De lichttoetreding van een ruimte is belangrijk en draagt bij aan de gezondheid en productiviteit van mensen. Al onze oplossingen dragen hieraan bij. Creëer meer licht in een ruimte door onze Total Glas puien en deuren, onze schuifloketten of onze custom made glasconstructies.

Lichttoetreding door Total Glas puien van Mview+
Of het nu gaat om transparante kantoren, luchtdichte ruimtes of een winkelpui: onze Total Glas glazen puien en deuren zijn dé ideale oplossing voor het creëren van een extra lichte ruimte. De mogelijkheden voor een transparantie winkelpui zijn uiteenlopend. Je kunt kiezen voor een volglazen wand met glazen schuifdeuren, een flexibel in te delen wand door het volledig wegschuiven van de gevel of een prachtige glas-en-deur-combinatie voor het creëren van een transparante entree. Onze slanke vormgeving zorgt voor transparantie in ieder project. Lees hier meer.

Lichttoetreding door schuifloketten van Mview+
Glazen schuifloketten zie je veel terug in kantoren of openbare ruimtes zoals balies en recepties. Deze schuifloketten dienen te fungeren als fijne werkplek dus gebruikersgemak staat voorop. Bij Mview+ bieden wij voor elk probleem een oplossing: klein of groot, deels standaard of volledig op maat, wij leveren de oplossing. Lees hier meer over onze schuifloketten.

Lichttoetreding door custom made glasconstructies van Mview+
Bij Mview+ zijn wij gespecialiseerd in maatwerk. Of het nu gaat om geluidsisolerende wanden, prefab balkonbeglazing of brandwerende wanden: vrijwel alles is mogelijk. Lees hier meer over onze glasconstructies.

Doet Mview+ aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Bij Mview+ staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook trots dat wij op alle punten waar het MVO-rapport bestaat zijn beoordeeld zijn met het hoogst haalbare resultaat! Meer lezen over ons MVO beleid? Kijk dan hier.

Van kleine tot grote projecten, bij Mview+ hebben we altijd een oplossing. Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen of wil je graag meer informatie over onze producten? Neem dan hier contact met ons op!

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht