Loading...
Contact

FAQ

Achterzetramen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over de MetaPlus achterzetramen en voorzetramen van Mview+. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@mviewplus.nl of 0344-446000.

Wat is het verschil tussen achterzetramen en voorzetramen?

De MetaPlus ramen van Mview+ worden aan de binnenzijde van het originele raamkozijn geplaatst. Daarom spreken wij meestal van achterzetramen i.p.v. voorzetramen. Het voordeel van achterzetramen is dat deze aan de buitenzijde van het pand niet zichtbaar zijn en het gevelbeeld dus hetzelfde blijft. Omdat onze MetaPlus achterzetramen zo transparant en onopvallend mogelijk worden gemaakt, vallen ze ook aan de binnenzijde van de woning nauwelijks op. En ander voordeel van de MetaPlus achterzetramen van Mview+ is dat deze eenvoudig te openen zijn voor reiniging en onderhoud aan de oorspronkelijke ramen.

Wat is gehard glas?

Om de MetaPlus achterzetramen zo min mogelijk op te laten vallen, worden de scharnieren bij sommige typen rechtstreeks aan het glas bevestigd. Daarom maakt Mview+ gebruik van gehard glas (dit type glas wordt ook wel voorgespannen floatglas genoemd). Dit glas is extra sterk waardoor het mogelijk is gaten in het glas te maken voor de scharnieren.

Kleur van de profielen

Sommige typen MetaPlus achterzetramen (type DVR-7, SVR-7 en KVR-7) hebben een slank aluminium profiel rondom. In Nederland is de meest gebruikte kleur wit voor schilderwerk de kleur RAL 9010 Reinwit. Daarom worden de profielen van de MetaPlus achterzetramen van Mview+ ook in deze kleur geleverd. Dit is een mooie heldere en tegelijk warme tint wit.

Hoe kies ik het juiste achterzetraam?

Via deze website kunt u verschillende typen MetaPlus achterzetramen bekijken en een offerte aanvragen. Bij productinformatie kunt u via de schematische afbeeldingen het achterzetraam kiezen dat het beste bij uw situatie past.

Het type raam wat voor uw woning of gebouw het meest geschikt is, hangt af van de bouwkundige situatie.

 • Heeft u een enkel draairaam of schuiframen?
  Dan adviseren wij type DVR-5 of DVR-7. Dit zijn draairamen die uit één glasplaat bestaan en zo min mogelijk opvallen.
 • Heeft u een stolpraam (een draairaam uit twee delen met een middenstijl)?
  Dan adviseren wij achterzetraam type SVR-5 of SVR-7. Dit een stolpraam wat bestaat uit twee naar binnen draaiende ramen en een stijl in het midden van het raam.
  Door de middenstijl past dit type achterzetraam ook heel goed bij schuiframen met een middenstijl.
 • Heeft u een klepraam?
  Dan adviseren wij type KVR-5 of KVR-7. Dit zijn klepramen die uit één glasplaat bestaan en zo min mogelijk opvallen.
 • Heeft u zeer hoge eisen aan thermische isolatie of geluidswering?
  Dan adviseren wij MetaPlus Energy achterzetramen. De Energy achterzetramen zijn voorzien van HR++ isolatieglas en slanke geïsoleerde profielen. Hierdoor bieden ze optimale isolatie en zijn deze achterzetramen bijzonder geschikt voor gebouwen waar zeer hoge eisen worden gesteld aan de thermische isolatie en/of geluidswering. 
 • Heeft u brandwerend, kogelwerende of inbraakwerende eisen?
  Dan adviseren wij MetaPlus Protect achterzetramen. De Protect achterzetramen zijn speciaal ontwikkeld om de maximale veiligheid te kunnen garanderen. De ramen kunnen brandwerend, kogelwerend en/of inbraakwerend (klasse 3) worden uitgevoerd.

Kijk voor afbeeldingen en uitgebreide uitleg van de verschillende types bij productinformatie. Heeft u nog steeds vragen over welk type raam u het beste kunt toepassen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via info@mviewplus.nl

Wat als mijn bestelling niet goed is?

De producten van Mview+ worden geproduceerd volgens de officiële kwaliteitseisen van de branchevereniging VMRG en ons eigen strenge kwaliteitscontrolesysteem. U kunt dus de allerbeste kwaliteit verwachten. Mocht er toch een probleem zijn met de geleverde kwaliteit, neem dan altijd even contact op met het leverteam van Mview+ via info@mviewplus.nl. Vermeld in deze e-mail uw opdrachtnummer. Dit staat op de opdrachtbevestiging die u per e-mail ontvangen heeft.

Achterzetramen worden voor iedere klant volledig op maat gemaakt. Wij houden hierbij de maten aan die u ons opgeeft. Ramen waarbij de maten verkeerd zijn doorgegeven kunnen wij daarom helaas niet retour nemen. Het is dus van groot belang dat u de maten juist meet. Lees daarom altijd eerst de meetinstructie.

Hoe meet ik de juiste maten?

Omdat uw producten volledig voor u op maat worden gemaakt is het belangrijk dat u ons de juiste maten doorgeeft. Lees voordat u de maten meet en uw bestelling plaatst daarom altijd eerst de meetinstructie.

Hoe monteer ik het product op de juiste manier?

Montagehandleiding DVR-5 / KVR-5
Montagehandleiding DVR-7 / DVR-7

 

BESTELLEN


Kan ik de geleverde producten na ontvangst retour sturen?

Omdat er hier sprake is van een maatwerkproduct dat geheel volgens uw specificaties wordt gemaakt, is het helaas niet mogelijk de koop te ontbinden (art. 46d BW 7). 

 

LEVERING

 


Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

De MetaPlus achterzetramen van Mview+ worden vervoerd op een houten ‘bokje’. Dit is een pallet waar de ramen rechtop op kunnen staan. Dit is de meest veilige manier om ramen te vervoeren. Als het raam kleiner is dan 1 x 1 meter kan het zijn dat wij dit in een stevige houten kist verpakken. Het bokje wordt door de transporteur op het door u opgegeven adres tot aan de deur geleverd. Het bokje laat hij bij u achter zodat u zelf kunt bepalen wanneer u de MetaPlus achterzetramen van het bokje haalt. De verpakkingsmaterialen en het bokje worden niet door Mview+ of de transporteur retour genomen.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

De levertijd van de MetaPlus achterzetramen van Mview+ worden, na akkoord maatvoering op verstuurde tekenwerk, met u afgestemd.

Wat zijn de bezorgkosten?
 • U kun het product zelf afhalen bij Mview+. Wij rekenen dan alleen de verpakkingskosten van € 29,75
 • Levering door onze transporteur. Bezorgkosten € 101,15
 • Gegarandeerde levering vóór 11.00. Bezorgkosten € 166,60
 • Gegarandeerde levering na 14.00. Bezorgkosten € 166,60

Wat gebeurt er als ik tijdens de levering niet thuis ben?

Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak voor de levering van uw achterzetraam. Wanneer de ramen geleverd worden, moet u bij de chauffeur tekenen voor goede ontvangst. Als er op het afleveradres niemand aanwezig is, levert de transporteur uw bestelling dus weer bij ons af. Wij zullen dan contact met u opnemen voor het maken van een nieuwe afspraak. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor dit nieuwe transport ook bij u in rekening worden gebracht.

Kan ik mijn bestelling ook zelf afhalen?

Ja, dat is mogelijk. Wij adviseren u om de ramen met een karretje te vervoeren.

 

GARANTIE


Heb ik garantie op aangekochte producten?

Ja, u heeft garantie op uw aankopen. Bewaar de opdrachtbevestiging die u per e-mail ontvangt goed. Dit is tevens uw garantiebewijs.

De producten van Mview+ worden geleverd volgens de garantiebepalingen zoals omgeschreven in de algemene voorwaarden van onze branchevereniging VMRG. De garantietermijn op onze producten is 5 jaar. Op hang- en sluitwerk is de garantietermijn 1 jaar. Voor glasbreuk geldt geen garantie. De garantiebepalingen gelden onverminderd de wettelijke regels omtrent garantie en conformiteit. 

Als u een klacht hebt over een product, uw bestelling, de levering, of iets anders, neem dan contact opnemen met ons leverteam via: info@mviewplus.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Een klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

 • beschadiging door opzet, of door nalatigheid
 • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
 • normale slijtage
 • beschadiging door het niet, of niet juist, in acht nemen van de montagehandleiding

Wat als mijn bestelling beschadigd is?

De MetaPlus achterzetramen van Mview+ worden uitgebreid gecontroleerd op beschadigingen en onjuistheden voordat ze onze fabriek verlaten. De producten worden zorgvuldig vervoerd, toch kan er tijdens het transport natuurlijk wel eens iets mis gaan. Controleer de zending daarom goed voordat u deze aanneemt van het vervoersbedrijf en voordat u tekent voor goede ontvangst. 

Controleer het product op de volgende punten:

 • beschadigingen aan het glas en de profielen
 • glasbreuk
 • maatvoering

Wat als de maat niet goed is?

Achterzetramen worden voor iedere klant volledig op maat gemaakt. Wij houden hierbij de maten aan die u ons opgeeft. Ramen waarbij de maten verkeerd zijn doorgegeven kunnen wij daarom helaas niet retour nemen. Het is dus van groot belang dat u de maten juist meet. Lees daarom altijd zorgvuldig de meetinstructie voordat u de ramen meet en de maten invoert.

 

OVERIG


Privacy

Mview+ respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Mview+ zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van de bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@mviewplus.nl.