Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Mview+ MVO gecertificeerd!


Nieuws, 30 september 2021

Mviewplus en Metaglas hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Onlangs zijn wij beoordeeld op verschillende thema’s omtrent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het MVO-rapport bestaat uit zes thema’s: milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten, eerlijk zakendoen, betrokkenheid en eindgebruikersbelangen. We zijn beoordeeld alle zes de punten en we kunnen met trots zeggen dat we op alle punten het maximale resultaat hebben behaald!

Betrokkenheid

Het is voor ons van belang dat jonge mensen worden opgeleid tot professionals en dat zij het maximale uit zichzelf naar boven kunnen halen. Om dit te kunnen bereiken, werken wij samen met verschillende partijen, om zo de betrokkenheid met de omgeving te vergroten.

Zo zijn wij onder andere sponsor van de lokale sportvereniging, sponsoren wij het Metec cyclingteam en bieden wij elk jaar stageplaatsen aan, zodat studenten iets kunnen leren bij ons.

Ook werken wij samen met Werkzaam Rivierenland. Deze organisatie begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Wij bieden werkplekken aan en samen zorgen we er voor dat iedereen meedoet in de samenleving.

Daarnaast zetten wij ons graag in om ervoor te zorgen dat technische beroepen onder de aandacht gebracht worden bij jongeren. Zo geven wij bijvoorbeeld rondleidingen aan scholieren, zodat ze kennis kunnen maken met ons bedrijf en met de techniek.

Verder organiseren wij in 2022 de Techniekdag Rivierenland. Deze dag is speciaal voor jongeren tussen de 8 en 15 jaar. Op deze dag organiseren wij verschillende activiteiten en komen er ervaringsdeskundigen vertellen over hun eigen loopbaan.

Milieu

Wij hebben grote stappen gezet op het gebied van milieu. Ons gebouw is bijvoorbeeld geheel energieneutraal, vanwege de aanschaf van zonnepanelen. Hierdoor wekken we meer energie op dan dat we verbruiken.

Daarnaast hebben wij onlangs energielabel A++ behaald, wat betekent dat ons gebouw erg goed geïsoleerd is. Ook ons wagenpark is deels geëlektrificeerd, zodat we energie kunnen besparen. Dit doen wij om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Eindgebruikersbelangen

Onze producten zijn voorzien van een KOMO-keurmerk. Dit is hét bewijs van kwaliteit. De producten zijn objectief getoetst en ze voldoen aan de eisen van zowel marktpartijen als overheid. Het voordeel van producten met een KOMO-keurmerk is dat de producten een gegarandeerde kwaliteit hebben, zodat de producten lang mee gaan en minder onderhoud nodig hebben. Kortom: met KOMO weet je zeker dat de kwaliteit is zoals beloofd.

Naast dat onze producten een KOMO-keurmerk hebben, hebben ze een VMRG-keurmerk. Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan hierbij voorop. De producten met een VMRG-keurmerk zijn gegarandeerd van hoge kwaliteiten voldoen sowieso aan de minimale wettelijke eisen. Op veel aspecten stijgen de producten zelfs boven deze eisen uit.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht