Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Een uniek gevelbeeld!


Nieuws, 7 december 2022

Het nieuwbouwplan Oud IJmuiden ligt op een unieke locatie: vlak aan zee, het Noordzeekanaal en de vissershaven. Het appartementengebouw van Dok12 bestaat uit 10 verdiepingen met in totaal 28 koopappartementen. Door de ligging is de gevelbelasting qua geluid boven de norm waardoor er Silent Air Gevelschermen en speciale M-view balkon beglazing is toegepast. Door deze toevoegingen is ook het gevelbeeld uniek geworden.

M-view balkonbeglazing

M-view balkonbeglazing is speciaal ontwikkeld om het balkon te beschermen tegen wind, kou en neerslag, waardoor ook bij slecht weer de buitenruimte kan worden gebruikt. Er wordt op een eenvoudige manier een comfortabele extra leefruimte gecreëerd zonder de ruimte definitief af te sluiten, want bij mooi weer kan de beglazing geheel open. Verlaging van het energieverbruik tot 23% en geluidswering tot 22 dB behoren tevens tot de mogelijkheden. Kortom een waardevermeerdering van ieder project!

Het Silent Air systeem

Silent Air Gevelschermen bestaan uit een glaspaneel met geluidsabsorberende cassettes. Het aantal cassettes kan variëren van één tot drie, afhankelijk van de gewenste geluidreductie die oploopt tot 10 dB. Een groot voordeel van Silent Air Gevelschermen is dat het achterliggende raam gewoon open kan. Opvallend genoeg neemt de geluidsreductie zelfs toe wanneer het raam openstaat. Op die manier is natuurlijk ventileren en spuien mogelijk op locaties met een hoge geluidsbelasting.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht