Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Bespaar energie met achterzetramen van Mview+!


Blog, 28 november 2022

Wonen en werken in historische en monumentale panden is uniek. Het woon- en werkplezier kan echter behoorlijk verstoord worden door tocht, koudeval en slechte (geluids)isolatie van de originele enkelglas ramen. De bestaande ramen vervangen is vaak technisch moeilijk realiseerbaar of zelfs helemaal niet toegestaan, omdat de authentieke gevel behouden moet blijven. De onopvallende achterzetramen van Mview+ lossen al deze problemen in één keer op!

Wat zijn de MetaPlus achterzetramen? 

De MetaPlus achterzetramen zijn speciaal ontwikkeld voor historische en monumentale panden waar de bestaande originele ramen niet vervangen mogen of kunnen worden. Deze achterzetramen maken optimale isolatie en verlaging van het energieverbruik mogelijk zonder het karakteristieke gevelbeeld te veranderen en de originele kozijnen te behouden.

Doordat de achterzetramen aan de binnenzijde van het originele raam geplaatst worden, zijn ze vanaf de buitenzijde van het pand niet zichtbaar en blijft de gevel volledig authentiek. Ook aan de binnenzijde van de ramen zijn ze onopvallend. Dit is mogelijk doordat de achterzetramen volledig van glas zijn, minimale profielen hebben en de scharnieren soms rechtstreeks aan het glas bevestigd worden. Zo blijven de karakteristieke details van het pand zichtbaar.

Wat zijn de voordelen van achterzetramen van MetaPlus? 

Wordt jouw woon- of werkplezier verstoort door tocht, koudeval of slechte (geluids)isolatie? Dat kan het gevolg zijn van slecht geïsoleerde ramen en enkelglas. Mview+ biedt met MetaPlus achterzetramen dé oplossing voor het (na)isoleren van een monumentaal pand, kantoorpand of zelfs moderne gebouwen.

Door het plaatsen van achterzetramen van Mview+ behoren kou door het enkelglas en tochtproblemen door kieren in de bestaande kozijnen definitief tot het verleden. Bovendien zorgen ze voor uitstekende geluidsisolatie, zodat er geen geluidshinder via de ramen meer optreedt. Ook kunnen alle achterzetramen open, waardoor reiniging en onderhoud aan de originele ramen en ventilatie mogelijk is. 

Daarnaast fungeren de ramen als tweede barrière, waardoor een extra vorm van inbraakvertraging, brandwering en vandaalbestendigheid ontstaat. Ideaal voor panden waar het noodzakelijk is om extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Hoe bespaar ik energie met MetaPlus achterzetramen?

Door toepassing van een achterzetraam aan de binnenzijde van het originele raam, ontstaat er isolatieglas. Doordat je kou en tochtproblemen verhelpt met optimale isolatie, zorg je voor een aangenaam binnenklimaat en bovendien voor een daling in energieverbruik met minimaal 30%. In de winter zal de warmte niet verloren gaan en in de zomer wordt de hitte buitengehouden. Door de temperatuur onder controle te houden zul je de energiekosten zien afnemen. 

MetaPlus Energy achterzetramen

De MetaPlus Energy achterzetramen zijn ideaal voor gebouwen waar (zeer) hoge eisen gesteld worden aan de thermische isolatie. Ze zijn er in diverse uitvoeringen. Zo kunnen ze uitgevoerd worden in enkelglas, HR++ isolatieglas of tripelglas. Hierdoor neemt de U-waarde enorm toe. 

Door het dubbele glas te monteren achter het bestaande enkelglas ontstaat er tripelglas met een zeer lage U-waarde en een zeer hoge geluidswering. 

Advies nodig?
Heb je een uitdaging omtrent het isoleren van een woning of kantoorpand of wil je graag meer informatie ontvangen over de MetaPlus Energy achterzetramen? Wij helpen je graag verder, hoe ingewikkeld of eenvoudig je situatie ook is.

Bel ons op +31 (0)344 446 000 of mail naar info@mviewplus.nl of stuur hier je vraag. Wij denken graag met je mee!

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht