Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Focus, innovatie en groei reden splitsing Metaglas in twee bedrijven


Nieuws, 22 september 2020

Metaglas vanaf 1 september opgesplitst in Metaglas en Mview+

Metaglas, een toonaangevende familiebedrijf gespecialiseerd in slank geprofileerde en innovatieve glas- en metaalconstructies voor gevels en interieurs, heeft de onderneming per 1 september 2020 opgesplitst in twee bedrijven. Dit om de bedrijfsactiviteiten van de onderneming te optimaliseren. Na een overgangsperiode is Mview+ BV, de nieuwe en zelfstandige zusteronderneming, operationeel. 

Veranderende marktvraag, procesoptimalisatie en aanbreng van marktfocus heeft er toe bijgedragen dat er gekozen is voor een splitsing van de bedrijfsactiviteiten. “Onze geïsoleerde aluminium geveloplossingen en ongeïsoleerde hardglazen glasoplossingen vragen beide om een andere positionering, productontwikkeling en processen. Hierdoor hebben we besloten de splitsing juist tussen deze twee producttypen te maken,” verklaart Waldo Duin, directeur-eigenaar van Metaglas. “Het werd tijd voor een nieuwe en frisse impuls om beide bedrijven te kunnen laten groeien.”

Metaglas, bestaande uit een aantal businessunits, zal zich volledig gaan richten op de ontwikkeling, productie en montage van geïsoleerde aluminium gevelsystemen waaronder aluminium ramen, deuren en schuiframen. Mview+ zal zich gaan richten op de ontwikkeling en productie van ongeïsoleerde glasconstructies zoals volglazen binnenwanden, glazen geluidswerende gevelschermen, balkonbeglazing en achterzetramen. Door de splitsing kunnen beide bedrijven een duidelijke strategie en visie ontwikkelen om klanten nu en in de toekomst nog betere van dienst te kunnen zijn.

Metaglas

Metaglas is specialist in het ontwikkelen en produceren van minimalistische gevelelementen zoals aluminium ramen, deuren en schuifsystemen. Alle producten worde duurzaam geproduceerd met maximale transparantie als uitgangspunt. Metaglas blijft verantwoordelijk voor alle geïsoleerde gevelsystemen en zal zich gaan focussen met haar verschillende businessunits op specifieke markten waaronder villabouw, transformatie, woningbouw en scheepsvaart. Voor meer informatie over Metaglas vindt u op www.metaglas.nl.

Mview+

Alle ongeïsoleerde glasoplossingen zijn ondergebracht in de nieuwe zusteronderneming Mview+ BV. Mview+ focust zich met haar productrange, die voornamelijk bestaat uit glas, op het verbeteren en optimaliseren van het binnenklimaat voor zowel nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. De glasoplossingen kunnen worden onderverdeeld in drie pijlers: (na) isolatie, geluidsbeheersing en lichttoetreding. Dit alles om een optimaal woon- en werkcomfort te realiseren. Voor meer informatie over Mview+ vindt u op www.mviewplus.nl


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Veraa, Marketing Coördinator, via telefoonnummer 0344 - 750 400 of per e-mail marketing@metaglas.nl

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht