Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw: Silent Air Gevelschermen


Nieuws, 25 november 2022

Wie een kantoorpand wil transformeren naar woningen krijgt te maken met de stengere eisen die gelden op het gebied van geluid voor woongebouwen. Om natuurlijke ventilatie en spuien mogelijk te maken bij zwaar geluidsbelaste gevels introduceert Mviewplus de unieke SilentAir schermen; gevelschermen met een absorberend kader die de geluidsbelasting op ramen reduceren, zodat het raam open kan én aan de normen wordt voldaan.

Wie een kantoorpand wil transformeren naar woningen krijgt te maken met de stengere eisen die gelden op het gebied van geluid voor woongebouwen. Om natuurlijke ventilatie en spuien mogelijk te maken bij zwaar geluidsbelaste gevels introduceert Mviewplus de unieke Silent Air Gevelschermen; gevelschermen met een absorberend kader die de geluidsbelasting op ramen reduceren, zodat het raam open kan én aan de normen wordt voldaan.

Het Silent Air systeem

Silent Air Gevelschermen bestaan uit een glaspaneel met geluidsabsorberende cassettes. Het aantal cassettes kan variëren van één tot drie, afhankelijk van de gewenste geluidreductie die oploopt tot 10 dB. Een groot voordeel van Silent Air Gevelschermen is dat het achterliggende raam gewoon open kan. Opvallend genoeg neemt de geluidsreductie zelfs toe wanneer het raam openstaat. Op die manier is natuurlijk ventileren en spuien mogelijk op locaties met een hoge geluidsbelasting.

Waarom niet alleen glas?

Mviewplus is leverancier van slanke raamsystemen en glasconstructies en vaak betrokken bij transformaties. De Silent Air Gevelschermen komen voort uit onderzoek van Mviewplus en adviesbureau LBP Sight naar een oplossing voor geluidswering bij transformaties. Soms worden hiervoor glaspanelen zonder extra geluidswerende materialen gebruikt, die volgens rekenmodellen zouden moeten voldoen. Uit uitvoerig praktijkonderzoek is nu gebleken dat de geluidsreductie hiervan echter nihil is. Silent Air Gevelschermen met absorberende cassettes bieden wel de benodigde geluidswering. De schermen worden per project op maat gemaakt.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht