Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Isoleren met glas: hoe glas kan helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen.


Blog, 24 maart 2023

Als het gaat om energie-efficiëntie in gebouwen, denken veel mensen in eerste instantie aan isolatiematerialen zoals glasvezel, spuitisolatie en cellulose. Maar wist je dat glas ook kan worden gebruikt om de isolatie van een gebouw te verbeteren? In deze blog zullen we verschillende glasproducten van Mview+ bekijken die kunnen helpen bij het isoleren van gebouwen, waaronder achterzetramen, balkonbeglazing, gevellamellen en op maat gemaakte glasoplossingen.

MetaPlus Achterzetramen

Een van de gemakkelijkste manieren om de isolatie van bestaande ramen te verbeteren, is door het installeren van achterzetramen. Metaplus achterzetramen van Mview+ zijn hiervoor een uitstekende optie. Dit product bestaat uit een extra raam dat aan de binnenkant van het bestaande raam wordt bevestigd. De ruimte tussen de twee ramen creëert een extra isolatielaag die helpt om warmteverlies te verminderen en geluid te dempen. Bovendien kunnen achterzetramen worden aangepast aan de afmetingen van het bestaande raam, waardoor de installatie relatief eenvoudig is. De geïsoleerde variant, de MetaPlus Energy achterzetraam, voorzien van HR++ glas is bijzonder geschikt voor gebouwen waar zeer hoge eisen worden gesteld aan de thermische isolatie en/of geluidswering.

M-view Balkonbeglazing

Een andere manier om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren, is door het creëren van extra leefruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt. Met M-view balkonbeglazing kan dit worden bereikt door balkons af te sluiten met glazen panelen. Het systeem van Mview+ is ontworpen om te worden geopend en gesloten voor ventilatie, en biedt bescherming tegen weersinvloeden.

Total Glas Gevellamellen

Gevellamellen zijn een andere manier waarop glastechnologie kan worden gebruikt om de isolatie van een gebouw te verbeteren. Mview+ biedt gevellamellen aan die kunnen worden gebruikt als zonwering en als isolatie tegen kou, wind en neerslag op de gevel van een gebouw. Deze lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een project. Door bijvoorbeeld de juiste lamellen te kiezen, kunnen gebouwen beter worden beschermd tegen de hitte van de zon, waardoor de behoefte aan airconditioning wordt verminderd.

Op maat gemaakte glasoplossingen

Tot slot biedt Mview+ op maat gemaakte glasoplossingen aan voor specifieke projecten of toepassingen. Dit omvat producten zoals glazen balustrades, glazen deuren en wanden, en glazen vloeren. Deze op maat gemaakte oplossingen zijn ideaal voor architecten en bouwers die op zoek zijn naar innovatieve manieren om de energie-efficiëntie van hun projecten te verbeteren. Glazen producten kunnen helpen om meer natuurlijk licht binnen te laten en de isolatie van een gebouw te verbeteren, waardoor de energiekosten worden verlaagd en het comfort wordt verbeterd.

Naast de energiebesparende voordelen hebben glasproducten van Mview+ ook esthetische voordelen. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een project. Bovendien kan het gebruik van glazen producten helpen om de waarde van een gebouw te verhogen, omdat deze producten bijdragen aan de uitstraling en het ontwerp van het gebouw.

Als het gaat om isoleren met glas, is het belangrijk om te werken met een betrouwbare en ervaren leverancier zoals Mview+. Door de juiste glasoplossingen te kiezen, kan de energie-efficiëntie van gebouwen worden verbeterd, waardoor de energiekosten worden verlaagd en het comfort verbeterd. Bovendien bieden de glasproducten van Mview+ esthetische voordelen en kunnen ze bijdragen aan de waarde van een gebouw. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken. 

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht