Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Internationale dag tegen Lawaai


Blog, 24 april 2024

Vandaag, 24 april, is het de Internationale Dag tegen Lawaai. Lawaai is een veelvoorkomend probleem in onze moderne samenleving. Het is overal om ons heen, op straat, in gebouwen, op de werkplek en zelfs in onze eigen huizen. Langdurige blootstelling aan lawaai kan een negatieve invloed hebben op onze gezondheid en welzijn. Geluid kan stress en slaapstoornissen veroorzaken en kan leiden tot gehoorverlies en andere gezondheidsproblemen.

Omdat geluidsoverlast een grote invloed heeft op ons welzijn is er in de wet geluidshinder bepaald hoe geluidsgevoelige functies, zoals woningen hiertegen beschermt moeten worden. Geluidhinder ontstaat door onder andere lawaai van wegverkeer, spoorwegen, industrie en vliegverkeer. Bij woningen mag het binnen geluidsniveau maximaal 33 dB zijn. Indien een woning op een plek staat met een geluidsniveau op de gevel van meer dan 48dB, dan moet worden aangetoond dat de gevel voldoende geluidswerend is. Daarnaast zijn er veelal gemeentelijke eisen die stellen dat een woning minimaal één geluidsluwe gevel heeft en is het ventileren en spuien ook van groot belang.

Gelukkig biedt Mview+ diverse oplossingen voor geluidsabsorptie en -reductie, die kunnen worden toegepast in verschillende omgevingen en situaties.

Mview+ geluidsoplossingen
Er zijn voldoende manieren om lawaai te verminderen en te voorkomen. Mview+ heeft diverse producten ontwikkeld waarmee er voor elke situatie een oplossing is.

Silent Air Gevelschermen
Deze gevelschermen zijn speciaal ontworpen om geluid buiten op de gevel te reduceren. Door dit scherm kan tegelijkertijd ook voldoende worden geventileerd en gespuid. Door het plaatsen van de Silent Air Gevelschermen is het mogelijk om 18,5 dB verkeerslawaai en tot wel 24,4 dB spoorweglawaai te reduceren.

MetaPlus achterzetramen
De achterzetramen zijn ontworpen om o.a. het geluid aan de binnenzijde van de gevel te reduceren. De ramen worden geïnstalleerd achter bestaande ramen om het geluid van buiten te verminderen. Door toepassing van bijv. geïsoleerde achterzetramen is het mogelijk om 48 dB wegverkeer te reduceren. Een ideale oplossing voor woningen en kantoorpanden langs een drukke weg. Bovendien wordt je gevel extra thermisch geïsoleerd.

M-View balkonbeglazing
Voor buitenruimtes is er de M-View balkonbeglazing. Dit is een systeem van te openen glaspanelen die op het balkon worden geïnstalleerd. Hierdoor wordt een behagelijke buitenruimte gecreëerd. Deze houdt het geluid en ook wind tegen. Tevens wordt deze buitenruimte, indien nodig, samen met een Silent Air Box voldoende geventileerd zodat de achterliggende gevel geluidsluw is met behoud van ventilatiecapaciteit. De balkonafscheidingen kunnen boven de 20 dB wegverkeer en railverkeer reduceren.

Meer weten over onze geluidsoplossing?
Kortom, lawaai heeft een negatieve invloed op onze gezondheid en welzijn. Het verminderen van geluid is daarom van groot belang. Mview+ biedt verschillende oplossingen om geluid in de leefomgeving te reduceren. Bezoek de website en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs staan voor je klaar om gepast advies te geven voor jouw situatie.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht