Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Geluidweren en -reduceren: Hoe het gebruik van akoestische oplossingen de geluidsoverlast kan verminderen


Blog, 19 mei 2023

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in onze moderne samenleving. Het kan variëren van het lawaai van het verkeer tot de geluiden die worden veroorzaakt door andere bronnen zoals bijvoorbeeld sportaccommodaties en warmtepompen. Geluidsoverlast kan leiden tot stress, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen. In deze blog gaan we dieper in op het belang van geluidweren en -reduceren en hoe de producten van Mview+ kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

Waarom is geluidweren en -reduceren belangrijk?

Geluidsoverlast kan ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Langdurige blootstelling aan geluidsoverlast kan leiden tot, slaapproblemen, stress en andere gezondheidsproblemen waardoor de levensverwachting significant kan afnemen. Er wordt ook wel gesproken over een belangrijke doodsoorzaak. Het is daarom belangrijk om effectieve maatregelen te nemen om geluidsoverlast te verminderen en te voorkomen. Dit is zelfs bij wet geregeld en is niet een vrijblijvende comforteis.

Hoe kunnen akoestische oplossingen helpen?

Er zijn verschillende oplossingen door Mview+ ontwikkeld om enerzijds het geluid van de gevel weg te nemen en anderzijds om de geluidwering van de gevel sterk te verbeteren. Deze oplossingen omvatten enerzijds de Silent Air Gevelsschermen en M-view balkonbeglazing. Anderzijds de MetaPlus achterzetramen. Deze producten zijn ontworpen om het geluid te weren en de overlast te elimineren.

Silent Air Gevelschermen

Silent Air Gevelschermen zijn een effectieve manier om het geluid op de gevel onder de uiterste grenswaarde te verminderen. Hierdoor is het mogelijk om tocht te kunnen spuien in een dove gevel. Tevens is het mogelijk om een geluidluwe gevel te maken met voldoende spuicapaciteit. Silent Air Gevelschermen worden op maat gemaakt in een wenselijke kleur. Tevens zijn er diverse variaties, die uitgebreid en onafhankelijk getest zijn, waarmee tot ca 25 dB geluid van de gevel kan worden weggenomen.

MetaPlus achterzetramen

MetaPlus achterzetramen zijn een andere akoestische oplossing die kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Deze ramen zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd achter bestaande ramen en fungeren als een extra laag die het geluid van buitenaf absorbeert. Door deze ramen toe te passen kan de geluidwering van de gevel toe nemen tot boven de 45 dB. Tevens neemt de thermische isolatie van de gevel enorm toe waardoor het leef comfort toe neemt. Alle varianten zijn qua geluid en thermische isolatie uitgebreid onafhankelijk getest.

M-View balkonbeglazing

M-View balkonbeglazing is een oplossing die is ontworpen is om een winderige balkonsituatie af te sluiten waardoor een wintertuin ontstaat die het hele jaar door kan worden gebruikt. Bijkomend voordeel is dat de balkonbeglazing hele gunstige geluidswerende eigenschappen heeft welke uitgebreid getest zijn en oplopen tot boven de 20dB. Hierdoor kun je een geluidsluwe achterliggende gevel maken en heb je een goede oplossing om te kunnen spuien bij een dove gevel.

Investeren in oplossingen van Mview+

We bouwen steeds vaker woningen op geluidsgevoelige plaatsen en dit mag alleen wanneer er passende maatregelen getroffen zijn om geluidsoverlast te voorkomen. Dit moet gebeuren binnen de wettelijke kaders. Mview+ is gespecialiseerd in geluidswerende oplossingen om te blijven binnen deze wettelijke kaders. Om voldoende geluidsluw te kunnen spuien bij balkonbeglazing is er zelfs een Silent Air Spuibox beschikbaar. Waardoor er geen enkele beperking meer is. Door te investeringen in een gebouw met de producten van Mview+ is het mogelijk om comfortabel te wonen op lastige plekken. Neem vrijblijvend contact op met Mview+ en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht