Loading...
Terug naar nieuwsoverzicht

Transformatie Eiffelgebouw Maastricht


Nieuws, 6 juni 2017

Het monumentale Eiffelgebouw in Maastricht wordt voorzien van MetaPlus achterzetramen van Mviewplus. Door deze toepassing verandert er niets aan het gevelbeeld met de authentieke gietijzeren ramen die het gebouw haar karakter geeft.

 

Aan de achterzijde van het Eiffelgebouw, op zowel de derde als zevende verdieping, bevinden zich de kleine tachtig stuks authentieke gietijzeren ramen. De ramen worden gerestaureerd en voorzien aan de binnenzijde van MetaPlus achterzetramen in de uitvoering Energy: thermisch geïsoleerde achterzetramen met HR++ isolatieglas. Hiermee worden tocht-, thermische- en geluidsproblemen volledig opgelost en krijgen de nieuwe gebruikers een aangenaam binnenklimaat.

Het Eiffelgebouw bestaat uit drie delen, in het midden van het gebouw komt The Student Hotel met 378 kamers. In de overige twee delen komen verwante functies zoals lofts, werkplekken, vergaderruimten en horecagelegenheden. Voor alle functies, die het monument gaat krijgen, was de wens om voor iedere ruimte een passende oplossing te bedenken. Samen met architectenbureau Braaksma & Roos heeft Mviewplus een systeem ontwikkeld dat aan de wens voldoet. Stolpramen, draairamen en vast glas zijn gecombineerd met slanke profilering zodat de authentieke details zichtbaar blijven en de ramen bereikbaar zijn voor reiniging en ventilatie. De achterzetramen zijn evenzeer voorzien van een verbinding met de radiatoren. Zodra de achterzetramen zijn geopend wordt de verbinding met de radiatoren onderbroken; de verwarming in de desbetreffende ruimte is hiermee uitgeschakeld. Een doeltreffende manier om ook energieverbruik te verminderen. 

Coating

MetaPlus achterzetramen worden volledig aangepast op de bestaande situatie, zodat de achterzetramen zo min mogelijk opvallen. Voor het Eiffelgebouw is er daarom gekozen voor een bijzondere grijze coating met een metaalglimmer. Hierdoor ogen de ramen net als de historische gietijzeren ramen en wordt het één geheel. 

Met MetaPlus achterzetramen voldoen historische gebouwen weer aan alle eisen van deze tijd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MetaPlus achterzetramen? Vraag dan onze documentatie aan.

Deel dit artikel
Terug naar nieuwsoverzicht